A gyerekeknek menyország (?), a szülőknek POKOL!

Waldorf Pokol

Waldorf Pokol

Szemelvények egy elmarasztalásból...

A jelenlegi konfliktus előzményei II.

2019. május 19. - Waldorfpokol

Az előző bejegyzésben említett eset elérte az Egyenlő Bánásmód Hatóság ingerküszöbét is, amely elmarasztalta az iskolát az üggyel kapcsolatban. Felemelő érzés ilyen iskolába járatni a gyereket. A dokumentum egyébként nyilvánosan elérhető a hatóság weboldalán:

https://www.egyenlobanasmod.hu/hu/jogeset/ebh352018

Akkor most következzen néhány szemelvény a hatóság határozatából. Mellesleg jegyzem meg, hogy egy 6 éves, első osztályos gyermekről van szó. Az eleje még egészen konszolidált:

Ez még rendben van. De nézzük tovább:

Jó, még talán ez is rendben van. Elfogadom, hogy a családi problémákat megsínylik a gyerekek és tulajdonképpen mindenkinek az lenne az érdeke, hogy a családi viszonyok rendeződjenek.

Tessék? Az addig rendben van, hogy a Waldorf iskolákban nem veszik jó néven, ha a gyerek elektronikus eszközöket használ (bár ezt manapság már komoly kihívás elkerülni), de ez a minősítés azért durva a pedagógus részéről.

Aha, zsaroljuk meg a szülőket, majd akkor kibékülnek? Ahhoz pedig mi köze egy iskolának, hogy a szülő milyen módszerekkel kezelteti a gyermeke betegségét? Arról még nem hallottak, hogy ha egy szülő megtagadja az orvos által előírt kezelést, akkor minden felelősséget rá hárít az állam és akár börtönbe is kerülhet?

A megalázó hangnemhez pedig nem tudok mit hozzáfűzni, ezt mi is tapasztaltuk nap, mint nap az osztályok levelezési listáin és a közösségi médiában is.

Jaj, de szép!

És akkor jöjjön a tökéletes szellemi idea megvalósulása:

Látszik, hogy a Waldorf-pedagógusok verseket írnak a gyerekeknek az évvégi bizonyítványhoz.

Ezután jön egy részletes elemzés arról, hogy megkérték a szülőket, hogy ne maradjon a gyermek napköziben, természetesen a saját érdekében!

(Bocs a helyesírási hibáért, ez sajnos így van fent a neten is)

No comment

No comment

No comment

Mekkora kamu! Hiszen ehhez senki sem ért, azt mondanak a pedagógusok, amit csak akarnak! És ezt a hatóság még hosszan sorolja az indoklásban, de végig az intézmény SZMSZ-ére hivatkozik.

A gyermeket a tanóráról több alkalommal kivitték

Itt ismét jön egy hosszabb értekezés arról, hogy gyermek vizsgálatakor adott szakértői vélemény szerint mit kellett volna tennie a pedagógusnak, és mit nem tett meg. 

 Ezek szerint az osztálytanító még azt sem volt képes vagy hajlandó követni, amit leírtak neki előre...

Mivel a gyermeket közben a szülei kiíratták az iskolából, így a történet okafogyottá vált. 

 Igazából még lehetne folytatni a történet ismertetését, és hangsúlyozom, hogy van jónéhány pont a dokumentumban, amelynél az iskolának adott igazat a hatóság, azonban a fenti sorok - és egyben maga a dokumentum is - igazolja, hogy az iskolában nem úgy mentek a dolgok, ahogy kellene.

Az alábbi megjegyzést viszont az EBH részéről érzem problémásnak, még akkor is, ha egyébként az törvényes:

Végül is Magyarországon élünk, miért csodálkozzunk...

A bejegyzés trackback címe:

https://waldorfpokol.blog.hu/api/trackback/id/tr6914827716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása